"В сърцето на Странджа"

????????По случай Международния ден на възрастните хора с група потребители на Домашен социален патронаж проведохме прекрасна еднодневна екскурзия, която нарекохме "В сърцето на Странджа!"????????????????????☀️???? Странджа планина ни прие топло в своите дебри и разкри пред нас част от прелестите си. Първата спирка беше в село Бръшлян, което е архитектурен резерват и веднага ни плени със своята идилия и красота. Тук времето сякаш е спряло. Старите странджански къщи, някои от които са на по 200 и 300 години са притихнали и всяка пази своята история. Посетихме Етнографския музей и Килийното училище и ни бяха изнесени много интерестни беседи за историята на селото.
Поседяхме и на седянка с Бабите от Бръшлян, които ни попяха автентични народни песни и ни представиха стари обичаи от местния фолклор. Те ни изпяха и химна на Странджа планина - "Ясен месец, веч изгрява"", с който е увековечено селото. Тръгнахме си от тук с усещането, че сме се потопили в дебрите на българските корени и сме попили от духа на времето.
Следващата ни спирка беше в местността Ковач, където опитахме от вкусните домашни гозби???????????????? на домакините от страноприемница Ковач.
Екскурзията ни завърши с посещение на местността Мишкова нива - едно от най старите тракийски светилища в Странджа.
Денят беше много вълнуващ и изпълнен с емоции, насладихме се на прекрасното есенно време в гората и направихме много снимки.????????????????