Личност на годината 2021: Михаела Бошева, която стопли душите и домовете на самотни хора в Странджа

Флагман.бг „Личност на годината 2021“
09 Февруари 2022, Сряда, 11:00 ч.

Автор: Емел МАХМУД

Личност на годината 2021: Михаела Бошева, която стопли душите и домовете на самотни хора в Странджа

Номинацията идва от Кристина Дончева и Арти, които са част от тази трогателна кампания, организирана от младата Михаела
Това е втората номинация в престижната надпревара за статуетката "Флагман", която се провежда под патронажа на областния управител Стойко Танков

Бургазлийката Михаела Бошева е вторият номиниран в класацията на Флагман.бг „Личност на годината 2021“. В навечерието на Коледните празници тя организира мащабна кампания, с която донесе светлина и радост в домовете на самотни и в повечето случаи безпомощни стари хора в отдалечените от цивилизацията странджански села. По професия Михаела е пиар и организатор на публични събития, което би трябвало да я определя като спец по ефектните обществени прояви в градски условия.  Въпреки натовареното си ежедневие обаче тя намери време за най-уязвимите, забравените в затънтените села възрастни хора, за да им върне усмивката.

Михаела Бошева е на 27 години, семейна, има малка дъщеря.

Номинацията идва от обичаната бургаска двойка – Кристина Дончева и Артьом Анатолиевич-Арти. Поп звездите бяха сред десетките добри хора, които Михаела обедини в благородната кауза, озаглавена „Време с усмивка за самотни възрастни хора“.

18 декември се превърна в истински празник за близо 100 жители на Малко Търново и пограничните села Стоилово, Бръшлян, Звездец, Бяла вода, Граматиково, Заберново, Калово и Сливарово. Тогава огромната "армия", водена от Михаела, посетиха населените места и обиколиха домовете на самотно живеещите пенсионери и им подариха по 3 торби с пакетирани хранителни продукти, които са с дълъг срок на годност. 

 

На 18 декември десетки потеглиха от Бургас към странджанските села, за да зарадват пенсионерите, сред благотворителната кампания, организирана от Михаела (вляво), станаха част и популярната бургаска двойка Кристина Дончева и Арти (вдясно), които номинираха бургазлийката в престижната класация на Флагман.бг

 

Това обаче не е всичко. Идеята на Михаела бе да зарадват пенсионерите не само материално, а да им помогнат  и в къщната работа – да им изчистят двора, да им нацепят дървата, да им сготвят – кой от каквото има нужда. Или просто да поговорят с тях. На възрастните хора в селата това им липсва най-много – да споделят болките и тревогите си и да чуят добра дума. 

Кампанията през 2021 г. се проведе за втори път. Идеята идва през 2019 година, когато Михаела губи един от най-близките си хора – дядо си. В негова памет решава да организира инициатива, с която да зарадва възрастни хора. За кратко време успява да събере голямо количество дарения. Мащабът на кампанията последната година се увеличи двойно. Участниците в него са убедени, че тя ще нарасне още повече и ще обхване още много други населени места, защото добротата на Михаела е заразна. 

„Михаела е изключителен човек, пример за обществото. Да видиш усмивки по лицата на хора и сълзите им от радост, които буквално са забравили какво е да си щастлив, е нещо неописуемо. Чрез тази номинация искаме да й се отблагодарим, че ни направи част от тази уникална инициатива. И не само това - Михаела направи много и за Бургас. Организира редица събития, сред които и благотворителни. Тя е един от хората, заради които градът ни се развива и става по-привлекателен за младите“, пишат Кристина Дончева и Арти до редакцията на Флагман.бг.

"Армията на доброто", която се събра след призива на Михаела

 

Двамата тийн идоли, които са семейство от миналата година и имат мъжка рожба, са решили да се включат в мисията „Време с усмивка за самотни възрастни хора“ без да се замислят. 

„Още когато Михаела ни сподели идеята си бяхме категорични, че ще й помогнем с каквото можем. Пожелаваме й никога да не губи тази енергия и хъс в себе си и да е много здрава, за да продължи с традицията и всеки път да ни прави част от доброто дело. Ако има повече хора като нея, светът ще е прекрасно място за живеене“, казват в заключение обичаните музиканти. 

Виновникът за тази искрена и чиста усмивка е Михаела

 

Номинациите за "Личност на годината 2021" продължават. Всеки гражданин - индивидуално, организация или група от наши читатели могат да направят предложенията си на редакционната ни поща mediator.bs@gmail.com, както и да ни телефонират. Приемът ще продължи до полунощ на 21 февруари. В 00:01 ч. на 23 февруари ще стартираме онлайн гласуването с анкета, което ще продължи една седмица - до 23:59 ч. на 1 март 2022 г. Класацията от проведената анкета във Флагман.бг ще има 50 % тежест при определянето на крайния победител. Той ще бъде излъчен след заседание на компетентното жури, което ще се проведе в навечерието на официалната церемония през юни месец. Както вече съобщихме награждаването и празненството по повод годишнината на Флагман.бг. ще се проведе след утихване на пандемичната обстановка. 

Условието да включим номинация е участникът да живее в Бургаска област, да е роден тук или да е извършил своето добро дело на бургаска територия, да не е бил номиниран за предходната 2020 година. Всяка една кандидатура ще бъде разгледана и проучена от редакционния екип преди публикацията. При изпращането на данните за участие, прилагайте  биография и кратка обстоятелствена част защо именно този човек заслужава да бъде отличен с голямата награда, както снимков и видео материал. 

Конкурсът се провежда под патронажа на областния управител на област Бургас г-н Стойко Танков.

Певицата Ажда Чаушева също се включи в инициативата на Михаела:

Малки и големи се включиха в добрата инициатива, всеки помогна с каквото може